Категории
Зодиите

Близнаци

БЛИЗНАЦИ 21 май – 21 юни

Планета управител: Меркурий
Цвят: жълт, сиво син, оранжев
Камък: гранит, планински кристал, ахат
Анатомия: бели дробове, ръце, нервна система, рамене
Качество:променлив
Елемент: въздух
Съответства на: трети дом
Противоположен знак: стрелец
Положителни качества: активен, положителен, енергичен, комуникативен, любопитен, умен, Привлекателен, адаптивен, образован, изобретателен, сръчен, умен, новатор
Отрицателни качества: неспокоен, нервен, разсеян, неблагодарен, интригант, липса на замах
Мото: Аз мисля

Слънцето в знака на Близнаци е причина родените под неговото влияние да се стремят да са блестящи във всички аспекти на живота. Произнасят рано първите си думи и от малки се опитват да имитират поведението на възрастните. Близнаци е зодията на общуването. Думите са душевно лекарство за тях. Ако са в добро настроение, са превъзходни събеседници. Имат разностранни интереси и са много любопитни. Опитват от всичко, без да се съобразяват с опасностите. Може да постигнат успех и в чужбина, защото лесно учат чужди езици. Нищо не им убягва. Трябва да концентрират вниманието си върху една цел преди да преминат към следващата, защото иначе рискуват да пропилеят живота си. Не се задълбочават прекалено много и не са особено сериозни, защото това пречи на ума им да се рее свободно. И все пак добре е да не бъдат повърхностни и да са доволни от постигнатото.
Обичат да сменят обкръжението си и трудно споделят живота си само с един човек. Между Близнака и неговата половинка трябва да има духовна връзка и интелектуална равнопоставеност. Иначе Близнакът е идеалния партньор за епизодични връзки. Макар и непостоянни, те са много романтични. Обичат да са с различни хора и трябва да има сериозна причина, за да се задържат при някого. Нуждаят се от много любов, но на малки дози, за да не се отегчават бързо. Ако животът забави темпо и им е безинтересен, стават раздразнителни и недоволстват. Стигат до депресия и черногледство. Може бързо да излязат от тази ситуация, ако сменят обстановката. Улегналият живот е в противоречие с новостите и промените, към които непрекъснато се стремят. В действителност, тяхната многостранност е едно от най-добрите им качества. За тях не е проблем да се адаптират към всякаква среда, благодарение на умението си да общуват с различни по интелект хора. А приспособят ли се, се чувстват като у дома си. Вживяват се прекалено силно в желанието си да са полезни на роднините си и това води до разпри и конфликти, които ги отблъскват от тях. Бързо се сприятеляват, но трябва да помнят едно важно правило за себе си, а именно, да поддържат приятелските си отношения чисти и активни. Не използват пълноценно ума си. Често се впускат в необмислени начинания, което може да им донесе проблеми. Не се отказват, само и само да докажат, че са прави. Последствията са за тяхна сметка, затова не трябва да стигат до крайности. Иначе ще пропилеят възможностите си и ще навредят на здравето си. Въпреки активността и безкрайната си енергия, не винаги довеждат нещата до край заради незрялостта, с която се борят цял живот. Способни са да нарушават обществените правила, за да докажат правотата си или защото вярват, че законите не се отнасят за тях. Двойствеността им в личен план е източник на злини и на много добри мигове. Затова преди да се опитват да преодолеят тази своя слабост, трябва да разберат дали хората до тях не ги обичат такива, каквито са. b и трудно задържат само светлата си страна, защото тъмната е тази, която им носи прозрение за живота и способността да променят нещата. Здравето им е сериозно повлияно от белия дроб, затова при чести простуди и бронхити е добре да му обърнат внимание. Целта, която техния слънчев знак им поставя, е да се борят, за да се усъвършенстват, да надмогнат своята двойнствена природа и да намерят идеалното равновесие между двете си воюващи същности.

из статии на Оксана

Вашият коментар